Header Search
Bokrelease – Johan Theorin

Bokrelease – Johan Theorin

Skrivet den : 3 Maj 2018

Lördagen den 26:e maj får vi besök av Johan Theorin i bokhandeln då han släpper en ny bok.

För många är Johan Theorin mest känd för sina spänningsromaner som utspelar sig på Öland, där boken Skumtimmen även filmatiserades. Denna gång har han valt ett annat spår. Med ”Krönikan om Jarmaland” har han skapat ett unikt fantasy-epos som främst vänder sig till mellanåldern. Boken utspelar sig i Skandinavien under medeltiden, där folktrons väsen är högst verkliga.

I fjällborgen Salajak vaknar det kungliga hwitergardet och sträcker ut sina lädervingar efter den långa vinterdvalan. Ristin och de andra i gardet flyger upp över Salajak för att välkomna de hundra hwiterkrigare som återvänder hem från människornas värld med kött. Färskt kött … Samtidigt rymmer de tre bröderna Egg från sin småländska gård för att ansluta sig till krigshären som ska stoppa hwitrernas illdåd. Mellanbrodern Niklis vill bli knekt och storebrodern Samuel, dråparen, har en dröm om att bli riddare. Lillebrodern Jöran vill mest att bröderna ska återvända hem, innan fru Död möter dem alla.

Runt krigshären som tågar mot fjällen i norr sammanflätas olika öden, och oundvikligen dras de mot den bottenlösa avgrund bortom Salajak där Hel härskar – Jarmaland. En värld av mörker och is.

Följ med på ett äventyr i 1300-talets Sverige. En tid fylld av krig och maktkamp och där hwitrer, feer och lindormar var lika verkliga och farliga som digerdöden. En blivande fantasyklassiker i historisk tappning.

Slaget om Salajak är den första delen i serien ”Krönikan om Jarmaland” som kommer att bli en kvartett. Bok två utkommer i januari 2019.


Kategori: Aktuellt, Evenemang